Hyppää sisältöön

Utugalleria ja lämpiönäyttelyt

 

Maila Pöyliön muistoa kunnioittava myyntinäyttely kuusamolaisten lasten ja nuorten taidetoiminnan tukemiseen Utugalleriassa maaliskussa 2023

Näyttelyn teokset myydään tarjousten perusteella ja varat käytetään Maila Pöyliön toivomuksesta kuusamolaisten lasten ja nuorten taidetominnan tukemiseen. Hyväntekeväisyystoiveen osatoteuttajana on Taiteilijaseura Koillinen. Voitte jättää tarjouksia teoksista lomakkeella Kuusamotalon palvelutiskiin, josta saatte kirjekuoren tarjouksen sulkemista varten. Tarjoukset avataan näyttelyn päättyessä maaliskuun lopussa.

Maila Pöyliö (1931-2023) teki elämäntyönsä Kuusamossa opettajana, lausujana, runoilijana ja kuvataiteilijana. Hän julkaisi runoteoksia, osallistui yhteisnäyttelyihin ja ohjasi lausuntaa

Pöyliö piti työssään opettajana tärkeänä sitä, että lapsilla ja nuorilla oli tilaisuus tehdä ja kokea taidetta monipuolisesti; teatteria, lausuntaa, kuvataiteita ja sanataidetta. Terveisin Maila -näyttely toteuttaa Mailan toiveen, että osa hänen kuvallisesta, jonka teokset myydään lasten ja nuorten taidetoiminnan tukemiseen.

Maila Pöyliö oli Taiteilijaseura Koillisessa aktiivinen jäsen. Hän osallistui vielä 2020 vuosinäyttelyyn uusilla töillään. Paitsi maalauksillaan osallistui hän myös runo-ohjelmanumeroilla lukuisiin taiteilijaseuran näyttelyiden avajaisiin.

Teosten myynnin ja varojen ohjaamisen hyväntekeväisyyskohteeseen huolehtii Taiteilijaseura Koillinen yhteyshenkilönä Raimo Yli-Suvanto.

Galleriatilojen esittelyt löydät täältä