Hyppää sisältöön

Kuusamon kulttuuritoimelle lasten kulttuuritoimintaa kehittävä apuraha

Lapsi maalaa runo vierellään maalausta.

Ebeneser-säätiön hallitus myönsi vuoden 2024 Voisiko olla toisin? -apurahan Luontoelämyksiä taiteen keinoin – Uusia kulttuuritoiminnan muotoja lasten ilmaisemina -hankkeelle. Hanketta koordinoi Kuusamon kulttuuritoimi ja yhteistyökumppaneina toimivat Kuusamon alueen päiväkodit, Taiteilijaseura Koillinen ry sekä Kuusamon musiikkiopisto.

Hanke toteutetaan osana Kuusamo Nature Photo (13–15.9.) luontokuvafestivaalia. Hankkeen tavoitteena on kehittää uusia kulttuuritoiminnan muotoja, jotka innostavat lapsia ilmaisemaan itseään eri taiteenalojen kautta ja syventävät ympäristö- ja luontokasvatusta päiväkotiyhteistyössä. Tarkoituksena on vahvistaa lasten toimijuutta kulttuurin tuottamisessa ja tarjota osallistumismahdollisuus jokaiselle Kuusamon päiväkodille. Hankkeen toteutusmuodot sisältävät luontoon liittyviä työpajoja ja luontoteemaisia esityksiä, joissa lapset voivat ilmaista itseään taiteen keinoin.

Lue lisää

Voisiko olla toisin? -apuraha on varhaiskasvatuksen uutta luoviin kokeiluihin ja projekteihin suunnattu apuraha. Sen perustaja on Vapaan kokeilukoulun kannatusyhdistys ry, jonka perustama päiväkoti Pakilan Lastenpaikka teki 1970–2017 uraa uurtavaa työtä varhaiskasvatuksen ja sen kehittämisen saralla. Apurahan jakoa hallinnoi Ebeneser-säätiö. Apuraha jaetaan vuosittain keväällä ja se on arvoltaan 4000 euroa.